Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En klyktattares tal till Presidenten

/

Presidenttalet

Stortorget

lördag

Annons

Käre Presidenten. Käre Ewert.

Jag har under mina dryga sju år som utflyttad klyktattare och inflyttad jämte aldrig hört ditt tal under Yranlördagen.

Jag har fått berättat så mycket om ditt framträdande från vänner och bekanta: om den utmärkta retoriken, dina spektakulära entréer och din förmåga att sätta folk i någon form av trans. Trots höga ambitioner har besöket under en Yranlördag inte blivit av – fram till i lördags. Kanske beror det på att jag varit rädd. Jag är ju trots allt en före detta klyktattare, en före detta Sundsvallsbo.

Men tyvärr Ewert.

Jag hade så gärna ställt in mig i ledet, skrikit "Jamtland, Jamtland, jamt å standut", sjungit Jämtlandssången, skrattat åt dina skämt, hurrat åt dina politiska poänger och kramat om mina nära och kära och önskat gott nytt jämtländskt nyår.

Men till mig når du inte. Jag köper inte Kung Carl Gustafs presentation av dig. Jag köper inte din lama entré. Jag köper helt enkelt inte ditt tal till folket.

Visst har du bra poänger som både är genomtänkta och lite putslustiga. Men jag hade väntat mig mer: mer dunder och brak och mindre buskis.

Men kanske var det en svacka? Kanske får jag se dig rida in på en elefant nästa år. Eller på en älg. Eller på en snöskoter. Eller kanske kommer du då in via fallskärm?

Så käre Ewert: mig har du inte frälst – ännu. Kanske är jag bara inte redo. Kanske har mitt hjärta blivit mer jämtländskt och mindre klyktattaraktigt nästa år...

Mer läsning

Annons