Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nöjd Sandell tvåa i Kina

En fantastisk uppkörning, men det räckte ändå inte till seger för Patrik Sandell och Maria Andersson i Rally Beijing.

Annons

Det var varierande och utmanade sträckor i trakterna kring den kinesiska muren som mötte den svenska duon under de tre tävlingsdagarna i Rally Beijing.

Efter den inledande superspecialen på en racingbana fortsatte Patrik Sandell och codrivern Maria Andersson bra under lördagens fyra specialsträckor. Trots det räckte de inte till tidsmässigt mot britten David Higgins som ledde med 44 sekunder. Enda riktiga strulet för svenskarna var när domkraften gick sönder då de skulle byta hjulen inför sista sträckan. Det ledde till att de fick köra de sista 24 kilometrarna på dåliga framdäck.

– Ja det var skit. Redan efter fem kilometer fadade framhjulen ut riktigt mycket, så där tappade vi massa tid, säger Patrik Sandell i ett pressmeddelande.

Under söndagen stod Sandell och Andersson för en härlig upphämtning. De plockade sekund efter sekund på David Higgins, men det räckte inte riktigt ända fram. Sandell och Andersson slutade på en andraplats endast tio sekunder bakom britten.

– Vi är ändå otroligt nöjda med den här tävlingen. Allt har fungera grymt bra i bilen. Hade vi inte haft "felvallade skidor" under lördagen hade vi nog klivit högst upp på prispallen tror jag. Men det är del av sporten, säger en nöjd Sandell.

Nästa tävling för Patrik och Maria blir i oktober. Då är de tillbaka i Kina, i staden Longyou.