Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nöjd med maten på friskolan

Skolmaten måste få större ekonomiskt stöd eftersom den är en grundsten för elevernas nuvarande och framtida hälsa, för att känna trivsel och kunna prestera bra i skolan. Det får vara slut på den näringslösa maten för eleverna i skolan. Hur skall de orka med en hel dag genom att aktivt studera med magen halvtom av näringsfattig mat?

Kommunen måste prioritera sina medborgares framtid. Konsekvenserna av den hemska skolmaten resulterar i att elever slutar att äta den, vilket resulterar i sämre prestation och sämre betyg. Något som varken gynnar individen eller samhället.

I Sveriges skolor är många elever missnöjda med skolmaten, enligt en undersökning gjord av föreningen Skolmatens Vänner. Kommunen och skolorna borde engagera sig och lägga pengarna på lokalproducerad och årstidsvarierande mat. Den industrialiserade matproduktionen måste drastiskt avta. Att avstå från maten för att man inte gillar den är dock dumt för det finns människor som skulle göra mycket för den mat vi får. Jag som friskoleelev vid Vittragymnasiet i Östersund har väldigt tur med näringsrik, god mat såväl frukost som lunch. Dessutom har vi fri tillgång till frukt under hela skoldagen, så varför kan inte de kommunala skolorna prioritera maten?

Tove

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel