Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nöjd Magnusson efter V8-helgen på Mantorp

Två fjärdeplatser – och en nöjd Fredric Magnusson.
– Jag är nöjd. Det här var bättre än vad jag hade förväntat mig, säger Litskillen om premiären i V8 Thunder Cars på Mantorp.

LÄS MER: Imponerande dubbeljubileum för 30-årige Fredric Magnusson –står inför 20:e raka racingsäsongen

V8 Thunder Cars är Sveriges största SM-serie i banracing. Vid premiären var hela 25 bilar till start eftersom startfältet kompletterades av deltagare från det finländska mästerskapet.

Det innebar att det fanns fyra nationaliteter på banan; Sverige, Finland, Norge och Estland.

– Roligt att ha finska mästerskapsbilar med. Tyvärr hade de inte så bra däck, vilket gjorde att de kom en bit efter, berättar Fredric Magnusson.

Den 30-årige jämten hade inga sådana problem. Faktum är att helgen bjöd på ovanligt bra resultat.

– Normalt brukar det gå halvdant i premiärerna, men nu kändes det väldigt stabilt. Det jag är mest nöjd är att vi hade så bra inställningr på bilen och att jag körde så jämnt.

Vad skiljde till topp-3?

– Inte så mycket. Mot slutet körde jag snabbast av alla i flera varv. Det känns som att vi började där vi slutade i fjol.

Årets V8-serie avgörs över tolv race och sex helger. Som vanligt handlar det inte om några stora prissummor utan äran är viktigast.

– Arrangörerna drar ned på prispengarna och lägger i stället en del på att vi ska få billigare startavgifter.

Hur högt rankas V8 Thunder Cars i banracingsverige?

– Väldigt högt. STCC vill fortfarande kalla sig kungaklassen, men det tycker jag är lite fel. När de körde premiär var det bara tio bilar med. Vi hade 25 i helgen och kanske 17–18 normalt. Dessutom går våra bilar mycket fortare.

Nästa tävling avgörs i Ljungbyhed, 10–11 juni.