Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nödvändigt i Ström

Svar till Siv Johansson (RD) och insändaren i LT 15 mars. Ja, det är riktigt att kommunens bostadsbolag varit tvunget att anpassa sitt bostadsbestånd utifrån efterfrågan på lägenheter. Det har varit nödvändigt för att inte behöva skjuta till medel från kommunkassan till tomma lägenheter, pengar som gjort bättre nytta i äldreomsorgen och skolan.

Bostadsbolaget har nu få tomma lägenheter och ett ekonomiskt läge där de kan satsa på sina hyresgäster och fastigheter. Vi är väl medvetna om att det på vissa orter, i dagsläget, är bekymmersamt med tillgången till lediga lägenheter. Vi socialdemokrater diskuterar nu olika möjligheter för att befintliga bostäder ska göras tillgängliga och förutsättningar för nyproduktion av både villor och flerfamiljshus. Erfarenheten utifrån den inflyttning som skett från Holland och Tyskland är att de personerna vill bo på landsbygden och inte i centralorterna. Under mandatperioden har vi gjort en hel del insatser, via projekt, för att minska arbetslösheten. Att jobba med projekt innebär möjligheter att växla upp kommunala pengar. Som exempel kan nämnas projektet som riktats till ungdomar där 122 personer gått från arbetslöshet till praktik, studier eller arbete.

Gudrun Hansson (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel