Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Nödlösningarna" visade vägen

Jonathan Azulay och James Baldwin har inte tillhört Graham Potters fyra första val som mittbackar. Nu kan det vara annorlunda.
– Det är speciellt att spela här på Gamla Ullevi, säger Jonathan Azulay.

Utlånad från IFK Göteborg och i fjol spelade han med Örgryte. Att möta Göteborgsrivalen Gais är alltid speciellt för Jonathan Azulay.

– Det är alltid en bra plan här och det är speciellt att spela inför familj och vänner, säger Azulay, som var ett av ÖFK:s sista tillskott i truppen inför säsongen.

Det pratades om en roll som defensiv mittfältare, men nu var det som mittback han fick spela.

– Och det är där jag känner mig som tryggast. Mittback har jag spelat allra mest.

Mardrömsstarten, med ett självmål efter en kvart och byte av mittbackskollega efter 30 minuter, skakade han av sig.

– När man gör ett självmål och det blev som det blev är det lätt att börja tänka på det negativa, men jag tycker att vi höll upp det bra.

Sedan blir det riktigt kul fotboll i andra halvlek. James Baldwin klev in bredvid Azulay som mittback, och gjorde nog sin bästa prestation i ÖFK-tröjan under sina 60 minuter där.

– Det är troligen min bästa position, men konkurrensen är väldigt hård där. Så länge jag är på planen trivs jag, men mittback är en plats jag verkligen gillar, säger James Baldwin.

– Jag får försöka övertyga bossen om att jag ska spela där också.

När du skulle spela mittback sprang du ut och kollade i Billy Reids pärm. Var du orolig?

– Haha, nej det handlade bara om fasta situationer. Jag var tvungen att veta vad jag skulle göra som Douglas hade gjort innan.

Douglas Bergqvist fick en smäll mot ett knä och klev av efter 30 minuter. Hans prognos är oklar. Klart är i alla fall att Tomas Peciar är aktuell för spel igen mot Jönköping på fredag (avstängd mot Gais).

James Baldwin kan dock tänka sig en fortsättning med Azulay.

– "Jon" är lugn med bollen och det kändes som att vi klickade väldigt bra, säger Baldwin.