Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Njutbart isäventyr på Kougstasjön

Fisket var sådär för många tävlande. Men vädret helt underbart och stämningen på topp när den 23:e årgången av Kougstapimpeln ägde rum på långfredagen.

För cirka en månad sedan var arrangörerna osäkra på om tävlingen skulle bli av. Men vintern höll kvar sitt grepp och när det var dags kom knappt 400 personer för att delta i Kougstapimpeln. Solen gjorde sitt bästa för att hålla de tävlande nöjda men själva fisket var det kanske inte så mycket med. De allra flesta blev nog utan både fångst och napp men ingen verkade vara särskilt nedstämd för den saken skull.

– Jag har snart gått runt hela sjön, provat olika beten och minst tio femton hål. Men det vill sig inte. Inte ett napp ens. Jag kanske har legat av mig, skrattar Allan Borgsten från Nälden när lite mer än halva tiden på pimpeltävlingen har gått.

Storfiskarna Therese Lodin och åttaårige Isak Vestfält från Krokom hade heller inte haft någon större lycka med fisket. Inte ett napp.

– Jag har kört med trekrok men det har inte gått så bra, konstaterar Isak Vestfält.

Fast han kunde i alla fall trösta sig med en vinst i torsdagens pimpeltävling på Raftsjön. Och på påskafton bar det av till ytterligare en pimpeltävling.

En som tog det lite lugnare var Emma Wasell från Mörsil.

– Det här är kanske tredje gången någonsin som jag pimplar. Och det har inte varit ett enda napp men det är skönt ändå.

En som däremot fick fisk var Irma Hallberg från Föllinge som lyckades dra upp en riktigt fin abborre. Någon vinst i barnklassen räckte det inte till men fångsten var ju trots allt mer än vad de allra flesta lyckades med under tävlingen.

När två och en halv timme hade gått kunde tävlingsledningen konstatera att vuxenklassen vunnits av Janne Eklund med 729 gram fisk. Och att Tina Engström hade segrat i barnklassen med sina 156 gram fångst.