Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nisse Svensson

Min gode vän Nisse Svensson, Rossbol, har avlidit i en ålder av 66 år. Jag hade förmånen att arbeta tillsammans med Nisse inom centerrörelsen och kommun- politiken i Östersunds kommun från 1977 då han valdes till sitt första uppdrag inom kommunen.

Nisse Svensson var den förtroendevalde som verkligen levde upp till ordets verkliga innebörd. Han var jordnära, såg alltid möjligheter och var beredd att samarbete med alla för att nå bra lösningar för medborgarna. Vi hade ofta kontakt för att diskutera aktuella frågor.

Nisse Svensson började sin politiska gärning i Östersund 1977 då han kom med i dåvarande Östersundsbostäders styrelse. Frågor inom byggnadsnämndens område var det som engagerade Nisse mest. Han var vice ordförande i byggnadsnämnden från och med år 1982.

Under perioden 1992–1994 var han ordförande i byggnadsnämnden och ingick då i den kommunledning som jag som kommunstyrelseordförande var ledare för. Nisse har fortsatt inom kommunpolitiken och var nu med i kommunledningen där han var ordförande i utvecklingsutskottet.

Han var företagare under många år men ägnade ändå en hel del tid till samhällsfrågorna i Östersunds kommun.

Nisses ord vägde tungt i alla sammanhang. Han åtnjöt ett stort förtroende i breda läger och var en politiker som alla lyssnade till. Han fick mycket ofta gehör för sina kloka synpunkter.

Det är många fina minnen som jag har från alla år som vi jobbade tillsammans inom kommunen och i centerrörelsen.

Det är med stor sorg och saknad som jag nu inser att Nisse inte finns kvar i livet.

Mina tankar går till hans familj. Jag kommer att bevara alla ljusa minnen från alla de år som vi fick ha kontakt, arbeta tillsammans inom politiken i Östersunds kommun och trivas tillsammans.

Per Söderberg

För centerrörelsen i Östersunds kommun