Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nio skyttar från länet vidare till riksfinalen i luftgevärsskytte

/
  • De nio länsskyttar som gick vidare till riksfinalen i Skyttiaden, från vänster: Ebba Andersson, Kyrkås i L17, Wilma Roos, Hammerdal i L11, Anna Mårtensson, Kyrkås i L20, Engla Lubell, Kyrkås i L13, Ronja Persson, Kyrkås i L15 stående, Martin Pålsson, Kyrkås i L13, Lovisa Roos, Kyrkås i L15 stående, Maria Olofsson, Aspås i L11, och Isabell Svensson, Hammerdal i L17.

I helgen avgjordes vilka skyttar som ska få delta vi årets riksfinal av Skyttiaden i luftgevärsskytte. Det blev till sist nio från länet.

Annons

Det är åtta tjejer och en kille som får delta i årets riksfinal, som avgörs på samma plats som helgens regionfinal i norr, Vindeln några mil utanför Umeå, i mitten av mars.

I regionfinalen sköts 40 skott, som tillsammans med obegränsat antal provskott före första tävlingsskottet, skulle skjutas under 45 minuter för sittande skyttar och 60 minuter för stående. De fem främsta i varje klass kvalificerade sig för riksfinalen. Något som nio länsskyttar (se bilden) lyckades med.

– Vi är oerhört glada och stolta att så många jämtar kvalificerade sig även i år, säger Hasse Pålsson en av ledarna från Jämtland.

Länk till kompletta resultat från Skyttiadens regionfinal norr här

Läs mer om skytte:

Toppresultat i stortävling tog länsskytten Jörgen Persson och flera länsbor till EM

Dramatik när Jörgen Persson blev svensk mästare

Emil Martinsson efter ännu ett EM-guld: "Gäller att ha det där extra"

Svenska rekord och udda pil i pil – dubbeltävling i bågskytte blev en fullträff

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Östersunds FK, Östersunds IK, ÖDFF eller Jämtland Basket. Ladda ner ÖP:s nya app till Iphone eller Android. Följ dessa länkar för LT:s app, Iphone eller Android.

Annons