Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nio skyttar från länet vidare till riksfinalen i luftgevärsskytte

I helgen avgjordes vilka skyttar som ska få delta vi årets riksfinal av Skyttiaden i luftgevärsskytte. Det blev till sist nio från länet.

Det är åtta tjejer och en kille som får delta i årets riksfinal, som avgörs på samma plats som helgens regionfinal i norr, Vindeln några mil utanför Umeå, i mitten av mars.

I regionfinalen sköts 40 skott, som tillsammans med obegränsat antal provskott före första tävlingsskottet, skulle skjutas under 45 minuter för sittande skyttar och 60 minuter för stående. De fem främsta i varje klass kvalificerade sig för riksfinalen. Något som nio länsskyttar (se bilden) lyckades med.

– Vi är oerhört glada och stolta att så många jämtar kvalificerade sig även i år, säger Hasse Pålsson en av ledarna från Jämtland.

Länk till kompletta resultat från Skyttiadens regionfinal norr här

Läs mer om skytte:

Toppresultat i stortävling tog länsskytten Jörgen Persson och flera länsbor till EM

Dramatik när Jörgen Persson blev svensk mästare

Emil Martinsson efter ännu ett EM-guld: "Gäller att ha det där extra"

Svenska rekord och udda pil i pil – dubbeltävling i bågskytte blev en fullträff

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Östersunds FK, Östersunds IK, ÖDFF eller Jämtland Basket. Ladda ner ÖP:s nya app till Iphone eller Android. Följ dessa länkar för LT:s app, Iphone eller Android.