Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nio personer i frontalkrock i kväll

En frontalkrock inträffade på fredagskvällen i trakterna av Skalstugan, nära norska gränsen i Åre kommun. Flera svårt skadade flögs med ambulanshelikopter från olycksplatsen.

Enligt uppgifter i samband med larmet inträffade krocken vid 19.30-tiden i området Saxvallen, som ligger längs väg 322 även kallad Skalstugevägen.

9 personer färdades i bilarna enligt de uppgifter räddningstjänsten fick i samband med utryckningen. I det skedet var skadeläget oklart.
Vid 20.20-tiden pågick utryckning med flera fordon. Räddningstjänsten var på väg med bilar både från svenska sidan och från Norge. Polisen rapporterade att det handlade om trafikolycka med personskada.
Räddningspådraget var omfattande.
Två norska ambulanshelikoptrar, tre norska ambulanser, två svenska ambulanser samt norsk och svensk polis sattes in.
Vid 21-tiden hade skadeläget klarnat.
– Olyckan har inträffat nästan vid norska gränsen på vägen ner mot Sandvika, säger Kent Eriksson, insatsledare på räddningstjänsten i Åre.
– Två bilar har frontalkrockat och det är nio personer inblandade. Tre är allvarligt skadade, fortsätter Kent Eriksson.
Tre personer fördes från de demolerade bilarna till väntande helikopter som flög dem till Norge för vård.
– Ytterligare personer transporterades mot Norge med svensk ambulans, säger Kent Eriksson.
Samtliga inblandade i trafikolyckan är norska medborgare.
Olycksplatsen ligger i backarna ner mot norska gränsen där det har varit halt på sistone. Olyckan inträffade när det ena fordonet av oklar anledning kom över på fel sida vägen i en kurva – och då kolliderade med en mötande bil.
Vägen var under fredagskvällen avstängd vid olycksplatsen på grund av bärgningsarbetet.