Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nio förhör om branden

Polisen har inlett en förundersökning kring nattens brand i ishallen i Sveg.

Efter att en brand i ishallen upptäckts just efter klockan 23 i går kväll gick ishallen inte att rädda. När räddningstjänsten kom till platsen var halva ishallen övertänd och en ismaskin var det enda som kunde räddas. Brandmännen fick koncentrera sig på att rädda den närliggande simhallen.

I dag har det beslutats att inleda en förundersökning kring vad som kan ha orsakat branden. Kriminaltekniker från Östersund åkte på morgonen i riktning mot Sveg för att göra teknisk undersökning på brandplatsen.

– Vi ska hålla nio förhör under dagen och redan nu är tre avklarade, säger Torgny Svensson vid Svegspolien som i nuläget inte kan spekulera om en eventuell brandorsak.

– Vi väntar in våra tekniker som snart är på plats.

Den vaktmästare som jobbade i går kväll berättar för LT om att allt var lugnt när han lämnade ishallen vid 22-tiden i går kväll.

Räddningstjänsten är fortfarande kvar på platsen och vet i nuläget inte hur länge de ska vara där.