Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nina och Emanuel i DM

/
  • Tävlingen på Tanne pågick under två dagar och sammanlagt deltog 23 ekipage från åtta klubbar. Ett av dem var Nina Persson och hästen Emanuel. Fem poäng skilde Nina Persson från trean. ”Efter två klasser är fem poäng väldigt liten skillnad”, säger Nina Persson.  Foto: Ulrika Andersson
  • Nina Persson värmer upp inför söndagens avslutande klass. ”Jag tränar lite olika delar ur programmet”, säger hon.
  • Nina Persson och Emanuel pustar ut efter ritten. ”Det kändes så där. Jag hoppas att det såg bättre ut än det kändes. Underlaget blev lite jobbigt för Emanuel”, säger hon.
  • Nina Persson fick bättre poäng från domaren än vad hon hade väntat sig och det räckte till en fjärdeplats.

Nina Persson, från Rödön, och d-ponnyn Emanuel var ett av ekipagen som deltog när Östersunds-Frösö Ridklubb anordnade distriktsmästerskap i ponnydressyr. Det var första gången på tolv år som mästerskapet hölls i Östersund.

Annons

Bara en klubb från länet hade tävlingsekipage på plats, Åsbygdens ryttarförening. Nina Persson, från Rödön, och D-ponnyn Emanuel var ett av ekipagen som deltog. Inför söndagens klass låg de på en tredje plats. Före sig, på andra plats, låg klubbkamraten Ronja Ahlberg med hästen Önnarps Kurant.

– Det är tätt mellan konkurrenterna, säger Nina Perssons mamma Anki, som alltid följer med på tävlingarna.

Efter lördagens regn var det blött underlag på ridbanan och tungt för hästarna.

– Det kändes så där. Jag hoppas att det såg bättre ut än det kändes. Underlaget blev lite jobbigt för Emanuel, säger Nina Persson.

Hon fick också bättre poäng från domaren än vad hon hade väntat sig och det räckte till en fjärdeplats. Hon var fem poäng från tredjeplats precis som vid förra DM.

– Det har varit små marginaler båda åren. Efter två klasser är fem poäng väldigt liten skillnad, säger Nina Persson.

Hon har tävlat länge och började karriären redan på en liten b-ponny. I januari fyller hon 19 år och tävlar därför sin sista säsong på ponny. Målet är att köpa en storhäst i stället.

– Det känns jättetråkigt att sluta tävla ponny men det är så det är. Jag ska börja med att försöka sälja Emanuel och sedan får vi se, säger hon.

Det har blivit långa och många resor för Nina Persson och Emanuel.

– Här i Norrland är det långa avstånd till tävlingarna. Förra helgen var vi i Umeå och ibland åker vi till Gävle, säger Anki Persson.

Länsryttaren Ronja Ahlberg och ponnyn Önarps Kurant kom tvåa när DM i ponnydressyr avgjordes. Tävlingen pågick under två dagar och sammanlagt deltog 23 ekipage från åtta klubbar. De gjorde tillsammans 60 starter.

Tävlingsledaren Agneta Smedsaas Löfvenberg är nöjd med tävlingshelgen i Östersund.

– Det känns jätteroligt att vi får arrangera DM i år men det är tråkigt att vi inte har så många tävlande från länet. Men de vi har är desto duktigare, säger hon.

Annons