Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nils G. Svensson

Vår älskade pappa, bror, farfar, morfar, svärfar Nils G. Svensson lämnade oss den 26 mars vid en ålder av 65 år.

Pappa föddes 1944 i Stockholm och flyttade i unga år till Östersund tillsammans med sina föräldrar och sin lillasyster Karin.

Efter avslutad folkskola började pappa vid 15 års ålder arbeta med att tvätta bilar åt Televerket och fortsatte därefter som telemontör i företaget fram till sin pensionering.

I början av 60-talet träffade han Lilly från Funäsdalen som han gifte sig med 1968 och tillsammans fick de fyra barn. Sitt första hus byggde familjen i Brunflo där de bodde fram till 1976 innan de flyttade till Funäsdalen. I Funäsdalen byggde de sitt andra hus och det var här vi barn sedan växte upp. Under 80-talet ägnade mamma och pappa stor del av sin tid åt det egna företaget, Lillys servicebutik, som blev en naturlig träffplats mitt i Funäsdalen och både mamma och pappa blev välkända och uppskattade profiler i byn. Utöver tiden i det egna företaget ägnade pappa mycket tid på vedbacken där han dag efter dag stod och gjorde vedsäckar till många intressenter i byarna runt omkring. Efter tiden i Funäsdalen valde han i början av 2000-talet att flytta närmare sin mamma, men även barn och barnbarn i Östersund. Här blev han kvar fram till sin död.

Pappa präglades av sin vilja att arbeta, men han kunde även slappna av och njuta av naturen. Han tyckte mycket om att vara ute i skog och mark och han var en flitig fiskare och bärplockare. Ofta kunde man hitta honom på Östersjön i närheten av Tännäs där han älskade att vinterfiska. Även fiske från båt var en stor passion och det blev många fisketurer med barnen. Han tyckte även väldigt mycket om sina barnbarn som han besökte så ofta han kunde. På somrarna hjälpte han ofta till med att snickra och bygga och han fanns alltid där med goda råd och en hjälpande hand.

De sista åren bodde pappa på Körfältet i Östersund och han blev en välkänd person som ofta var ute och gick med sin lilla vita Bichon frisé, hunden Charlie. Hunden blev en kär och nära vän och tillsammans gjorde de många promenader runt om i Östersund, men framförallt upp till ÖSK stadion för att umgås med skidåkare och skidskyttar som han följde med stort intresse.

Pappa sörjs närmast av sina barn med respektive, barnbarnen, sin syster Karin med familj och hunden Charlie.

Barnen