Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nils-Erik Nilsson

Vår älskade pappa fick leva ett långt och rikt liv.

Annons

Han föddes 1921 i Sjövik, Ytterån, som yngst av tre syskon. Efter skolan började han tidigt arbeta i skogen. Det var hårt arbete, men också trivsel och gemenskap tillsammans med hans morbror. Här lades grunden till en livslång kärlek till naturen.

Pappa gjorde sin värnplikt vid I 5 mitt under andra världskriget. Han tillbringade några år med att vakta vår gräns mot Norge, både i Härjedalen och i västra Jämtland. Han hade många minnen från den tiden, som han gärna berättade om. I somras återvände han för sista gången till några av de platser i Härjedalen där han tjänstgjort.

Efter kriget började han arbeta som snickare. Han var en skicklig yrkesman, som arbetade i närliggande byar. Parallellt med det tog han även över föräldrahemmet i Sjövik.

Hösten 1957 träffade han vår mamma Maj-Britt. De gifte sig och bosatte sig på gården i Sjövik. Tillsammans fick de tre barn och ägnade sitt liv till att gemensamt bygga upp ett jordbruk med mjölkproduktion.

Barnen

Pappa var en friluftsmänniska och tillbringade gärna den fritid som fanns över i naturen. Framför allt älskade han att åka ut med båten på Alsensjön. Även i somras blev det några fisketurer tillsammans med barnen.

Han var frisk och stark hela livet, men tvingades 2008 att amputera ena benet. Tack vare en bra och intensiv rehabilitering på Remonthagen, kunde pappa leva ett normalt liv med sin benprotes ända till slutet.

Pappa somnade lugnt in en eftermiddag i december hemma i Sjövik. Vi saknar honom så oerhört mycket, men minns med glädje alla de fina stunder vi haft tillsammans.

Barnen

Annons