Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nils-Erik Jordahl

/

Nils-Erik Eriksson, som han hette på den tiden, växte upp i Grenås som enda barnet till Erik Persson och dennes hustru Sarina.

Annons

Han kom tidigt in i chaufförsyrket i och med att han övertog sin farbrors taxirörelse. 1975 avyttrade han taxirörelsen och övergick till att köra kommunens bokbuss. En syssla som han innehade fram till sin pensionering.

1976 gifte han sig med Iris Jordahl från Blåsjön och i samband med giftermålet antog han hustruns efternamn. Makarna byggde sig ett nytt hus på föräldragården i Grenås. De fick två döttrar Åsa (Sarina) född 1978 och Alliss (Gunilla) född 1983. Nils–Erik var en ömsint familjefar som i allt och alltid främst värnade om sin familjs välbefinnande.

1991 separerade makarna och någon tid därefter avyttrades fastigheten i Grenås och Nils-Erik flyttade in till Hammerdals samhälle.

Nils-Erik hade en stark känsla för samhällsfrågor och kom att engagera sig politiskt för Socialdemokraterna där han i lokalavdelningen i Hammerdal varit ordförande och vid sin bortgång var sekreterare. Han var även ledamot i arbetarekommunen. Han har innehaft en mängd kommunala uppdrag, bland annat inom kommunfullmäktige, pensionärsråd, miljö och byggnadsnämnd, Strömsunds hyresbostäder, socialnämnd och valnämnd. Han var även ledamot i länsarkivets styrelse.

Under senare år kom han att tona ner den kommunalpolitiska verksamheten och engagerade sig allt mera i kyrklig och humanitär verksamhet. Han var ledamot i kyrkonämnd, kyrkoråd och stiftsfullmäktige.

Inom Evangeliska fosterlandsstiftelsen har han varit ordförande i dess Hammerdalsförening och var vid sin bortång kassör. Han hyrde även sin bostad i dess lokaler.

Han har varit medlem i Lions club och engagerade sig starkt i Röda korset, där han var ordförande och den drivande kraften när man startade Kupanverksamhet i Hammerdal.

Nils-Erik var en glad och humoristisk person som hade lätt att umgås med människor och fick därav många vänner. Han tyckte om att vara i rampljuset och trivdes med att spela teater. Tillsammans med dottern Åsa spelade han med i flera krönikespel.

Han hade stort intresse av att lära sig och följa med i utvecklingen av ny teknik, främst inom elektronik och IT-området.

Trots att han stundtals varit drabbad av ohälsa var han vid sin bortgång aktiv inom en mängd områden inom föreningsliv och samhällsliv och han var även en värdefull resurs som extraförare på taxi.

Hans bortgång känns så oförberedd. Han hade så mycket mera att ge till så många.

Vi minns honom med stor tacksamhet. Han lämnar ett stort tomrum efter sig.

Nils-Erik fattas oss.

Vännen Jöns

Mer läsning

Annons