Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nils Ericsson

Nils Ericsson i Slåtte, Alsen, har hastigt och oväntat lämnat jordelivet.

Annons

Han föddes 23 april 1924 i Arvesund i dåvarande Hallens kommun.

Närmast sörjande är brorsbarnen Per-Olof, Elisabeth och Gunnar samt övrig släkt och många vänner.

Nils växte upp med föräldrarna Siri och Petrus samt bröderna Carl-Erik och Torsten. Emedan fadern var kronojägare blev det att flytta flera gånger. En plats han ofta berättade om var Kälarne där han växte upp och hade många minnen från. Sedermera kom Nils till Frösön som blev den fasta punkten under många år.

Efter studier kom Nils att arbeta som banktjänsteman vid Folkbanken i Östersund där han var under hela sitt yrkesliv. Han var verkligen en "trogen folkbankare" och talade ofta om denna tid som han uppskattade stort. Han blev ett känt ansikte eftersom han satt i kassalinjen. Under ett antal år tjänstgjorde han också vid bankens filial vid Nybo på Frösön.

1964 gifte sig Nils med Greta, född Olsson, från Boltjärn i Medelpad. Makarna kom genom åren att göra många resor till värmen, bland annat länderna runt Medelhavet.

Under en period hade Nils många föreningsuppdrag. Han var under en tid ordförande i dåvarande Bankmannaförbundet i Jämtlands län, ordförande i dåvarande TCO-kommittén i Jämtland-Härjedalen. Han var också medlem i Fältjägarföreningen i Östersund. Eftersom Nils var intresserad av sin släkts ursprung tillhörde han Gunnarsläkten där han också under några år var dess ordförande. Han tillhörde vid sin bortgång också PRO Alsen där han tidigare varit dess ordförande. Det blev också några år i Alsens kyrkokör.

Eftersom Nils var en sann naturvän som tyckte om att vara i skog och mark blev det naturligt att makarna på 1960-talet skaffade sig ett fritidshus i Backen på Rödön, kallat Petter-Ors. Här blev det många glada fester och tillställningar till glädje för ortens ungdomar och vuxna.

Ytterligare två fritidsställen hann makarna med innan man under 1980-talets början köpte hus i Slåtte i Alsen och lägenheten på Frösön avvecklades under hand.

Nils intresse för djur blommade upp rejält i Alsen. Här kom det att bli både får och höns. Fåren skötte han som det vore hans egna barn och det blev många får genom åren.

Det Ericssonska hemmet stod alltid öppet och här var alla alltid välkomna. Stor generositet och glada upptåg var ledstjärnor genom åren.

Nils blev änkeman sommaren 2006 vilket blev ett hårt slag för honom. Han hade då vårdat Greta i hemmet under ett antal år.

En sann vän och stor berättare har gått ur tiden. Han fattas oss.

Vännerna

Ingeborg Sahlin

Per-Olov Eriksson

Rolf G. Swedbergh