Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nike vill ta medalj i OS

/
  • Trots att hon nobbats ur landslaget så ser Nike Bent framåt med hopp om medalj i OS. Foto: Helena Modigh

– Mitt stora mål vintern 2009-10 är att ta medalj vid OS i Vancouver.
Det säger alpina fartfantomen Nike Bent, Funäsdalen till LT. Trots att hon har ratats ur landslaget ser hon med stor tillförsikt fram emot den kommande säsongen.

Annons

Efter den svåra knäskadan har Nike kommit igång med träningen väldigt bra och hon har faktiskt nu i sommar åkt skidor på snö i västra Härjedalen.

– Kändes bara bra, säger hon.

Tidigare har Susanne Gunnarsson, OS-guldmedaljör i kanot, haft hand om Nikes barmarksträning. Men inför den kommande säsongen kände båda att det var dags för ett break.

– Jag tog istället kontakt med Ola Rawald, som ju är härifrån Funäsdalen, och han har börjat hjälpa med ett bra träningsupplägg.

– Känns som träningen är mer strukturerad än när jag tränade under Susannes ledning.

Eftersom Nike Bent numera inte tillhör alpina damlandslaget får hon bekosta träningsläger med mera ur egen ficka.

– Jag får vara med på landslagslägren, men betala allt själv. Nu ska dom till Nya Zeeland på träningsläger men dit har jag inte råd att följa med.

Nike hade sina hittills bästa störtloppsår mellan 2005-07 med bland annat pallplatser på världscupen samt en sjätte placering vid VM i Åre där hon dessutom var åtta i kombinationen.

– Sedan dess har det gått tungt. Jag har bland annat råkat ut för två svåra krascher, vilket omedvetet satt sig i huvudet. Nu har jag fått hjälp för detta och känner ett väldigt bra lugn i kroppen.

– Så det blir en storsatsning inför den kommande säsongen, där det ytterst naturligtvis handlar om att kvalificera sig till OS i Vancouver. Och väl där ska jag kämpa om medaljerna, avslutar en förhoppningsfull Nike Bent.

Mer läsning

Annons