Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Niclas Ericsson behärskar action

Visst är det en spänningsroman. Och visst är det en skildring av den stockholmska gayvärldens fram- och baksidor. Det är också en tidningsroman.

Annons

Ledarskribenten på Östgötacorren Niclas Ericsson har skrivit en mycket intensiv romandebut. Praktikanten Patrik börjar på Kvällskuriren. Den andra kvällstidningen. Snart hamnar han mitt i ett pågående morddrama där homosexuella män dödas. Och Patrik visar sig känna dem alla och även ganska intimt.

Med ett otroligt färgstarkt persongalleri där den kvinnotjusande transvestiten Mandy och mästerfotografen Okan är de viktigaster öser Niclas Ericsson på mellan tidningsredaktioner, källaren på US Video, chat-sidor och kontaktsidor och Stureplansfester. Men däremellan kommer också Patriks eget trassliga liv fram med den Jussi Björling-älskande pappan som tog sitt liv och allt annat.

OK, logiskt kanske inte allt hänger ihop. Men tempot, miljöerna, spänningen och personerna väger upp det mesta. Och Niclas Ericsson behärskar action. ”Familjehemligheter” talar med en egen röst i deckarfloden. Och det är en klart läsvärd romandebut.

Annons