Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NHL Slapshot

(EA GAMES)

Ålder: 6+

Format: Wii

Genre: Hockeyspel

"NHL Slapshot" är precis den där typen av spel jag vanligtvis hatar. Du vet, man skickar med ett plasttillbehör, i det här fallet en hockeyklubba, som ska förstärka känslan av äkta vara i ett antal sunkiga sport-minispel. Jag har en hel garderob fylld av skräpet.

Men EA Sports överraskar faktiskt den här gången.

"NHL Slapshot" är en lite enklare variant av storebror "NHL 11" som kanske snarare talar till hawaii hockey-fansen än de som vill ha total kontroll på isen.

Den medföljande plastklubban känns, trots lite bräcklig byggkvalitet, som ett lyft när du tekar, dribblar, crosscheckar och trycker iväg tunga slagskott.

Precisionen fungerar helt okej, även om den där 100-procentiga känslan inte riktigt infinner sig.

EA Sports styr undan gimmickfällan, men det beror inte bara att klubban är ett schysst tillbehör utan även på att spelet i sig är välgjort och underhållande.

Det finns mängder av roliga detaljer och välgjorda karriärlägen. Att du, till exempel, kan börja som juniorspelare och följa din karaktär upp i de högre divisionerna är en lyckad och rolig nyhet som lär tilltala de yngre spelarna.

Summa summarum: Wii har äntligen fått ett hockeyspel värt namnet.

Jens Höglin