Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NHL-meriterade förvärvet: "Vill hjälpa ÖIK att vända trenden"

ÖIK:s NHL-förstärkning bekräftas nu av huvudpersonen själv.

Chad Wiseman landar i Östersund på tisdag.

– Jag är grymt sugen på att komma och hjälpa laget, säger han på telefon till Sporten.

Sporten kunde redan i förra veckan avslöja ÖIK:s supervärvning.

Det handlar om en 32-årig kanadensare från Burlington, Ontario, med meriter från spel i NHL med San Jose Sharks och New York Rangers.

Han har också gjort 603 matcher i AHL (mestadels för Albany Devils, farmarlag för New Jersey Devils) och där stått för totalt 431 poäng.

Och det är en hockeysugen kanadensare vi talar med på tisdagskvällen.

– Jag har haft en del skadeproblem senaste säsongerna. Men nu är jag helt frisk och ser otroligt mycket fram emot att spela ishockey igen.

– Jag har bara hört bra saker om Sverige från min agent Marc West som har spelat i Sverige i tre år och har en svensk fru. Jag vet också att hockeyn i Sverige är riktigt bra; både teknisk och snabb.

Vad vet du om laget du kommer till?

– Jag vet att de snart har en ny arena att spela i, och att laget har potential och att de nådde play off för två år sedan. Sedan har jag läst på internet att killarna har tappat några poäng nu under de senaste matcherna. Jag är spänd på att få komma dit och vill hjälpa laget att vända trenden.

Hur skulle du beskriva dig själv som hockeyspelare?

– Jag är en offensiv spelare som gillar att ta avslut, men jag är också en bra spelfördelare. Jag spelar fysiskt och har en bra storlek.

Du har varit assisterande kapten i Albany Devils. Vill du ta en ledarroll i ÖIK?

– Ja, jag har varit kapten i stora delar av min karriär, från 20 års ålder och gillar att ha den rollen. Jag försöker alltid visa med gott exempel och jobbar hårt, både under matcher och på träningar. Men mest vill jag bara vara en del av laget.

Vad känns mest lockande med att komma till Sverige och Östersund?

– Framför allt är jag sugen på att spela hockey. Men jag vet att Sverige är ett otroligt vackert land och jag ska försöka hinna med att se lite av omgivningen. Min fru och mina två barn ska också komma och besöka mig, det ser jag fram emot.

Chad Wiseman har skrivit på för hela säsongen med ÖIK.

– Jag landar i Östersund den 5 november och vill spela så fort som möjligt.

Här kan ni se ett klipp på ÖIK:s förstärkning från säsongen 2011/2012 i Albany Devils: http://www.youtube.com/watch?v=SVaVVB1isJI