Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NHL 11

(EA Sports)

Ålder: 16+

Format: Multi

Genre: Sport

För den som inte spelar EA:s NHL-spel regelbundet kan NHL 11 tyckas vara i princip samma spel som NHL 10, med årets laguppställningar som enda egentliga nyhet.

Ingenting kunde vara mer fel.

Spelet ser visserligen ut ungefär som fjolårets (även om det är en lite orättvis beskrivning då presentationen, inramningen, är klart bättre…) och känns säkert så också om man bara spelar då och då.

Det krävs konnässörens initierade blick (och kanske känsliga handleder?) för att upptäcka de förbättringar och förfinade funktionerna i NHL 11.

De finns nämligen - och de är större än det låter när man beskriver dem.

Ökad artificiell intelligens betyder just ingenting innan man spelat och upptäckt att motspelarna faktiskt blivit smartare än sist.

Ny tacklingsfysik betyder inte mycket innan man sett en större spelare tacklas omkull av en mindre som haft mer fart och kommit ur en gynnsam vinkel.

Så där kan jag hålla på, rada upp små förändringar som gör matcherna i NHL 11 till större och mer realistiska upplevelser än de var för ett år sedan.

NHL-spelets fans (och vi recensenter) är tämligen eniga om att NHL 09 var ett jättekliv framåt (visionerna som next gen-konsolerna skapat kunde börja förverkligas) och att NHL 10 var en något förbättrad version av 09:an.

Vi kommer vara tämligen överens om att skillnaden mellan NHL 11 och NHL 10 är större än skillnaden var mellan 09:an och 10:an.

Lägg till ett nytt Ultimate team-läge á la "Fifa", kanadensiska juniorhockeyligor, bortdömda mål, avslagna klubbor och möjligheten plocka upp draftade spelare från Europa och en del andra nyheter och du har en lång, het hockeysäsong att se fram mot.

Invändningarna är få, men visst, här är ett par: tempot kunde gärna höjas en aning, elitserielagen borde gå att få helt "up to date" (även när det gäller tröjor, Timrå har till exempel helt nya ställ).