Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nextjet vill inte kännas vid problem

Företrädare för Nextjet tillbakavisar uppgifter om ekonomiska problem i företaget. Kommunikationschef Brian Liddle säger att medierapporteringen har gått för långt.

Nextjet, som bland annat trafikerar flygplatserna i Sveg och Östersund, håller på att etablera flygtrafik även på Åland. Med anledning av det släppte Ålandstidningen i går en artikel som fick företrädare för Nextjet att reagera. Artikeln handlade bland annat om Nextjets ansträngda ekonomi och hur låga löner de anställda har. Flera medier rapporterade under gårdagen om bolaget och refererade till Ålandstidningens artikel.

Brian Liddle anser att rapporteringen om bolaget gick för långt.

– Många använde innehållet i artikeln, som på många punkter var felaktigt, och förvrängde det ytterligare, säger han.

Till exempel berättar Ålandstidningen om Nextjets låga soliditet och höga skuldbörda. Brian Liddle anser att uppgifterna måste sättas in i ett sammanhang.

– De som känner till branschen vet att flygplan leasas och att det är väldigt mycket kapital som binds upp. En soliditet på en procent skulle i en annan bransch vara anmärkningsvärd men är det inte i den här branschen, menar kommunikationschefen.

Brian Liddle säger att det är en medveten strategi från bolagets sida att återinvestera vinsterna och försöka växa snarare än att höja soliditeten. Att lönerna är låga i bolaget tycker han inte heller ger en rättvis bild.

– Vi är väl tre aktörer i den här nischen av regional flygtrafik i Sverige. Om våra löner ligger i mitten så skulle man kunna säga att vi ligger bland de lägsta men också bland de högsta. Men vi är extremt prismedvetna och betalar definitivt inte de högsta lönerna, förklarar Brian Liddle.