Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

New York till Jämtland

New York gör besök på flera platser i länet denna vecka. Först ut är Hotell Östjemten i Kälarne redan tisdag kväll.

Det är Leif Olsson, musikant, kompositör och arrangör, som samlat en rad musiker för att med jazzen som ledstjärna ta en tripp till "New York tur och retur".

Fröet till konsertturnén såddes den 25 november 2008 då Leif Olsson hade skivsläpp för sitt album med samma namn. I konserten samsas hans egen musik med hans arrangemang av kända låtar.

Saxofonisten Leif Olssons medmusikanter på resan är: Jan Allan på trumpet, Dan Berglund från Tonbruket på kontrabas, Lars Ericsson på gitarr, bas och sång och Tomas Nyqvist på trummor. På piano och sång återfinns Ida Sand som gästade Östersund tillsammans med Nisse Landgren 2011. Till detta kommer Archi Jamt med Bengt-Eric Norlén och Annelie Rydh på violin, Peter Roos på viola och Katarina Åhlén på cello.

Turnén stannar till på Östjemten i Kälarne tisdag, Fjällmuseet i Funäsdalen onsdag, Pingstkyrkan i Östersund torsdag och Orrgården i Oviken fredag.

(LT)