Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nevabooks ska sälja svenska fotoböcker i Berlin

Fotobokshandlaren Nevabooks tar steget från Rimforsa till Berlin där galleriet galleriet Swedish Photography i Berlin öppnar den 11 september.

Fotobokshandlaren Nevabooks tar steget från Rimforsa till Berlin där galleriet galleriet Swedish Photography i Berlin öppnar den 11 september.

Den 11 september öppnar galleriet Swedish Photography i Berlin. I galleriet kommer specialbokhandeln NevaBooks att sälja fotoböcker. NevaBooks tar därmed steget från lilla Rimforsa i Östergötland ut i den stora världen och kulturmetropolen Berlin.

- Vi säljer böcker internationellt redan idag, men man måste synas, annars finns man inte, förklarar Erkki Saikkonen som tillsammans med Gunilla Wermstedt driver NevaBooks. Det räcker inte med att finnas på nätet.

Syftet med galleriet Swedish Photography är ”att sprida svensk fotobaserad konst av hög kvalitet utanför Sveriges gränser”

- Vi tror att satsningen på Berlin ger ett stort marknadsföringsvärde. För oss är det viktigt att våra böcker hamnar i ett sammanhang som känns rätt, speciellt vid en satsning som den här etableringen, säger Erkki Saikkonen.

Den första utställningen blir ”Swedish Red” av fotografen Joakim Eneroth och under 2011 släpps boken med samma namn på det tyska förlaget Steidl.

Adressen är Oranienburger Strasse 27, inte långt från Hackescher Markt och Alexanderplatz.

www.nevabooks.se
www.swedishphotography.org


/Magnus Fröderberg

Kamera & Bild