Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nervöst Jämtland förlorade premiären

Det blev förlust i premiären för Jämtland. Efter en mardrömsliknande inledning jobbade sig laget ikapp men fokuset i avgörande moment saknades och Solna Branten vann med 63–58.

Jämtland verkade ha drabbats av värsta typen av premiärnerver i inledningen av matchen. Laget uppträdde darrigt över hela banan och bjöd Solna på enkla poäng. Flera enkla bolltapp kombinerat med passivt försvarsspel gav Solna ett hav av tid och ytor.

När Erica Clevenvik satte en trea i minut 6:37 gav det ställningen 18–4 i Solnas favör.

En riktig mardrömsöppning för Jämtland som dock skulle få någorlunda ordning på maskineriet.

När två perioder var spelade hade Jämtland arbetat sig upp till 28–36.

Och när Danielle Elvbo började storspela i sista perioden och satte 44–44 var det många på läktaren som trodde att segern skulle hamna hos jämtländskorna.

Men det var korg ut för Jämtland idag. När endast 19 av 57 tvåpoängsförsök satt och aggressiviteten i försvaret saknades vann Solna rättvist med 63–57.

Jämtlands tränare Dennis Cooper var inte helt tillfreds efter matchen.

– Jag är besviken, det känns som att det är premiärnerver på för många håll. Vi är väldigt stressade överlag och jag tycker det är en match vi ska vinna.

– Solna skjuter bra men vi lär oss samtidigt inte under matchen hur vi ska försvara mot det. Huvudet och benen hängde inte riktigt med i dag för oss.

Cooper poängterar dock att säsongen är lång och att han tror mycket på laget.

– Vi har tagit steg i varje träningsmatch under säsongen och jag har precis lärt känna gruppen, så jag är inte orolig.

I Jämtland var nya amerikanskan Tanisha Woodard en injektion. 20 poäng och hela 17 returer imponerar, men poängskörden kunde ha varit ännu större sett till alla skottförsök.