Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nervös inledning för rekordstark Kling

32:a i premiären – ingen dundersuccé för Kajsa Kling.

– Nä, och det jobbigaste var nog att jag blev så nervös, säger 25-åringen efter VC-premiären i Sölden.

Vill man hitta positiva detaljer är det inte så svårt. Kling hade en klart stigande kurva i sitt enda storslalom åk när världscupen drog i gång i Sölden i helgen.

– Flacken där uppe är egentligen min grej, men jag hade en miss på en kant där jag tappade mycket.

Så mycket att hon klockades som nummer 50 i första mellantiden, för att sedan klättra till 40 vid andra och 32:a i mål. Detta efter att ha haft 18:e bästa tid i banans sista del.

Till slut var hon bara 11 hundradelar från att kvala in till andra åket, men den fina forceringen räcker inte för att göra Kling nöjd.

– Nej, 32 är väl inte så bra. Men ändå är nog resultatet bättre än väntat om jag jämför med hur det kändes... det kändes som jag åkte dåligt även i slutdelen av banan där det tydligen gick som bäst.

– Men det värsta för mig är nog att det blev så mycket tävlingsnerver.

– Jag har alltid varit nervös på start, men jag har jobbat jättemycket med det mentala i år och hade nog trott att det skulle kännas lite bättre den här gången. Men det var som vanligt, säger Kling med en suck.

– Det här är det svåra, att träna upp en bra fysik kan alla, men att hitta den där avslappnade känslan på start är inte lätt.

Ingen islossning på den punkten i premiären alltså, men då växlar vi över till ett spår som garanterat kan generera lite trygghet:

Hur har förberedelserna i övrigt varit inför säsongen?

– Väldigt bra. Jag har inte varit sjuk eller skadad på över ett och ett halvt år, säger Kling som tidigare varit tungt skadedrabbad.

Vad har det inneburit för din fysik?

– Att jag är starkare, jag känner det i åkningen och jag har det även svart på vitt. Testresultaten visar faktiskt på en ganska stor skillnad mot tidigare.

Just nu är Kling hemma i Åre, men på onsdag bär det av på nästa läger.

Någonstans där det finns snö.

– Planen är att vi ska stanna i Sverige ... men det är ju ganska varmt. Förhoppningsvis kan vi ändå åka till nån ort som ligger nära Östersund, annars vet jag att de har kunnat spruta ganska mycket snö i Kåbdalis.

Och nästa tävling?

– Beaver Creek i slutet av november och Lake Louise i början av december.

Där väntar en ganska fartpräglad del av VC-programmet med tre störtlopp, två super G och en storslalom. En mix som passar bra för Kling.

– Det är storslalom och super G jag fokuserar mest på, det är grunderna för mig. Men fungerar de grenarna brukar det fungera rätt bra med störtlopp också, säger Kajsa Kling.