Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nervig väntan på VM-omröstningen

Nu är det nervigt i S:t Wolfgang, Salzburg. Östersund har precis genomfört sin VM-presentation för IBU:s 50 delegater och snart inleds omröstningen om vilka som får VM i skidskytte 2019.

Östersund var sist ut bland de fyra kandidaterna och anförda av moderatorn Patrik Jemteborn så var det Östersunds kommunalråd AnnSofie Andersson, de före detta aktiva Helena Ekholm, Anna-Karin Zidek, Carl-Johan Bergman och förbundsordföranden Olle Dahlin, som tillsammans skötte den svenska dragningen.

– Det flöt på väldigt bra, intygar Kjell Lundberg, Östersund, som ingår i den svenska delegationen. Men därifrån till att Östersund får mästerskapet är det ändå en bit. Nu är allt gjort och spänningen når snart bristningsgränsen, konstaterar han.

Just nu är det paus i kongresslokalen. En sista bensträckare innan omröstningarna vidtar och inom en timme vet vi om det blir Östersund, Antholz i Italien, Tjeckien eller Ryssland som tar hem spelet.