Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Neko Case ”Middle cyclone”

/

(Anti-)
Betyg: 4

Annons

Det må vara irrelevant för betygssättningen, men jag kan inte låta bli att kommentera utseendet på Neko Cases nya skiva. Dels för att omslaget och bookleten är bland den tjusigaste cd-konst jag sett, men också för att de råa miljöfotografierna och den plommonlila 60-tals-Forden hon poserar ovanpå ger en rätt god fingervisning om hur den rödhåriga Virginia-bönan låter på sitt sjätte studioalbum.

Det här är jordnära alt-country att plugga in i bilstereon när man rullar fram längs den amerikanska söderns, eller Skånes, slätter. På gästlistan återfinns bland andra The Band-organisten Garth Hudson samt medlemmar från Calexico och Giant Sand.

Musiken är knappast banbrytande, men heller inte utan små uppfriskande twister. Det låter snyggt och välarrat rakt igenom, ta bara stråkarna i covern ”Never turn your back on mother earth”.

Neko Case har en bitterljuv stämma som gör samtliga låtar till vackra, intressanta utflykter. Ibland är tempot lite långsamt, men hon klarar sig med god mariginal från att bli tråkig.

”Musiken är inte utan små uppfriskande twister. ”

Mer läsning

Annons