Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nekar till koppleri - sexköpsrättegång inledd

Rättegången om misstänkt grovt koppleri inleddes i dag och håller på hela veckan i Östersunds tingsrätt.

Annons

Den misstänkte 39-åringen fördes från häktet i taxi, till tingssalen där åklagare Anna Uddenberg sammanfattade åtalet.

Under närmare ett år, till och med april i 2010, har han enligt åtalet främjat att ett flertal kvinnor haft sexuella förbindelser mot betalning. Det har skett bland annat i Östersund, Sundsvall, Uppsala, Stockholm, Norrköping, Linköping och Söderhamn.

Efter begäran från en av de prostituerade kvinnornas försvarare har förhandlingen under förmiddagen hållits bakom stängda dörrar.

39-åringen har upplåtit sin bostad i Sundsvall för prostitution och annonserat ut kvinnorna på internet för sexuella tjänster. Möten på hotell har också förekommit. Hur kontakterna med de inblandade har skötts upptar en stor del av rättegången.

Genom sin försvarare Johan Sterner förnekade 39-åringen brott i tingsrätten men medger att han hyrt ut en lägenhet till en av kvinnorna. Detta innebär dock inte enligt försvararen att 39-åringen begått något brott. Försvararen menar att det rör sig om kvinnor som helt frivilligt sålt sex och pengarna ska kvinnorna ha skickat hem till anhöriga i sina hemländer.

Målsägandebiträdet Cilla Lindahl begärde att hela huvudförhandlingen skulle hållas bakom lyckta dörrar, något som den åtalades advokat opponerade sig emot. Rätten beslutade att åtminstone den inledande sakframställan hålls bakom stängda dörrar.