Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nej till vindkraftspark vid Högberget

Bergs kommun säger nej till en vindkraftspark vid Högberget då Eon vägrar att betala ut bygdepeng.

Kommunfullmäktige i Bergs kommun beslutade på tisdagen att avslå företaget Eons ansökan om att bygga en vindkraftspark vid Högberget. Enligt kommunalrådet Karin Paulsson (S) anser kommunen att vindkraftsparken inte skulle tillföra bygden någonting då Eon vägrar att betala bygdepeng. Eon har hävdat att kommunens krav på bygdepeng "tangerar kriterierna för mutbrott".

– Vi ser det inte att det är något mutbrott, vi har ju fått bygdepeng från de andra företagen som byggt vidkraft i kommunen, säger Karin Paulsson.

Kommunen vill ha en bygdepeng på en procent av vindkraftparkens bruttoproduktion. Pengar som enligt Karin Paulsson skulle ha använts för att utveckla den berörda bygden.

– Så jag tycker inte att man kan se det som ett mutbrott, säger hon.

Mattias Hennius, Eons presschef, håller inte med och har tidigare sagt att företaget inte kan betala då det finns risk att de anklagas för mutförsök.