Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej till utvidgat ROT-avdrag

Riksdagsledamot Gunnar Sandberg, s, har fått svar från finansminister Anders Borg med anledning av frågeställningar om ROT-avdraget.

Annons

Av det skriftliga svaret från finansministern framgår att ROT-avdraget inte ska utvidgas till att omfatta skolor och andra offentliga byggnader.

Gunnar Sandberg vill ha Rotavdrag även i dessa sammanhang och anser att byggsektorn behöver rejäla stimulanser. Finansministern drar gränsen vid enskilda personer som renoverar sina bostäder.

– Det är förvånande att finansministern anser att det är ”en rimlig avvägning” att ROT-avdraget bara ska omfatta privatpersoner, säger Gunnar Sandberg i en kommentar.

Han pekar på att arbetslösheten ökar i snabb takt och byggsektorn är en av de sektorer som drabbas hårdast.

– I det läget behövs rejäla åtgärder som effektivt kan hindra att fler människor än nödvändigt blir arbetslösa. Att enbart rikta ROT-avdraget till hushållen är långt ifrån tillräckligt om syftet är att skapa fler jobb, enligt Sandberg.

ROT-avdraget beräknas kosta omkring 3,5 miljarder kronor varje år och är därmed den största enskilda posten i regeringens stimulanspaket.

Mer läsning

Annons