Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej till Facebook i många landsting

Nio landsting har infört Facebookförbud på arbetstid. Andra har filter och varningssignaler för den som ger sig ut på sociala forum på internet.

Annons

– Vi vill ha en hög säkerhet och vi ser säkerhetsrisker med att ha det öppet, säger Lotta Håkansdotter, IT-chef vid landstinget Östergötland, till TV 4 Nyheterna.
Tolv landsting accepterar Facebook på arbetstid, men med restriktioner. Nio säger nej, och av dem har sex landsting helt stängt av möjligheten att logga in på sidan.
Enligt den kartläggning som TV 4 gjort är kommunerna inte lika hårda, men var tjugonde säger i alla fall nej till användning av sociala medier på jobbet. Sju av tio kommuner svarade på enkäten.
Kritiker menar att förbudsivern är omodern och att stoppet för sociala medier kan likställas med avstängd e-post eller telefon.
– Jag tror att de har en väldigt gammal syn på att folk slutar att arbeta och bara sitter och facebookar dagarna i ända. Och det är inte det man använder det till, säger Anders Mildner, expert på sociala medier, till TV 4 Nyheterna.

Mer läsning

Annons