Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nej – inga vindkraftparker till Åre

Följer intresserat debatten kring vindkraftsparker vara eller inte vara i vår kommun. För mig är det självklart att vi inte ska ha några vindkraftsparker här.

Åre med omnejd har det senaste seklet utvecklats till att bli norra Europas största turistområde. Vi är beroende av vad turismen ger i form av intäkter och arbetstillfällen. Sedan 1970 talet med kabinbanans tillkomst har det investerats miljarder i dalen och på Skutan. Befolkningstillväxten är positiv och vi upplever något som inte sker på andra ställen i Norrlands inland, vi har tillväxt i kommunen och urbanisering i glesbygd.


Att ens fundera på något som en vindkraftpark mitt i kommunens centrum är därför befängt, troligtvis den sämsta idéen till förändring av vårt närområde i modern tid.


Investeringar i klassen


2 miljarder och 13 helårsanställda i parken är relaterat till vad turistbranschen ger oss  en låg summa pengar och arbeten. De flesta jag känner alltifrån markentreprenörer, hantverkare, offentligt anställda, nyinflyttade, folk inom turistbranschen är direkt beroende av att vi fortsätter ha turister i dalgången. Att ens riskera detta är mycket oansvarigt.


Våga säga nej till vindkraftsparker i vår kommun, vi behöver dem inte.


Fredrik Eliasson, Mörsil 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel