Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NEED FOR SPEED: UNDERCOVER

/

(Black Box/EA)


Ålder: 12+


Format: Multi

Annons

Betyg: 2 Säg ”Need for speed” och alla som kört någon av de, minst, tolv titlar som släppts sedan den långlivade startade 1994 kan få något drömmande i blicken.

De flesta ”NFS”-spel har präglats av de egenskaper som gjort serien till en dundersuccé: fartkänsla och körglädje, möjligen parad med en hemlig eller oförlöst lust att höra fort som sjutton på gator och torg.

”Need for speed: undercover” skiljer sig från föregångaren ”Need for speed: Pro Street”, som lite oväntat övergav de illegala stadsloppen och flyttade in på racingbanan.

”Need for speed: Undercover” slänger i backen och kör oss tillbaka till utgångsläget (där också polisbilar redo att ta upp jakten ingår) och plussar på med ett ambitiöst filmiskt upplägg.

Riktiga skådisar har använts i sekvenserna där storyn berättas, men det är en tunn, klichéfylld story (givetvis ska du infiltrera ett gäng illegala streetracer) ibland på gränsen till parodisk.

Racingmomentet är fortfarande bra men låtsasstaden Tri City inte är någon större upplevelse.

Läs den här recensionen om några år och jämför med vad man säger då, så ska du se att det här omdömet gäller: ”Need for speed: Undercover” är ett mellanspel i serien.

Mer läsning

Annons