Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Need For Speed: Shift

/
  • När man vant sig vid kontrollerna och kommer in i spelet så är den autentiska banracing-simulatorn ”Need For Speed: Shift” riktigt bra.

(EA/Slightly Mad Studios)

Betyg: PPPP (4)

Format: Multi

Genre: Racing

Annons

Betyg: 3 Glöm allt du vant dig vid från tidigare Need For Speed-spel. ”NFS: Shift” är inte streetracing, det är autentisk banracing (som det står på omslaget) i samma stil som Forza Motorsport och Gran Turismo, på riktiga racerbanor.

Svenska Dice-producenten Patrik Söderlund och brittiska Slightly Mad Studios har försökt göra ett spel som är realistiskt och samtidigt så roligt som möjligt.

I början är det svårt, riktigt svårt till och med. Bilen slirar, motståndarna dånar förbi. Men när man vant sig vid kontrollerna, kommer in i det, blir spelet riktigt bra. Skillnaden mellan bilarnas egenskaper är enorm, särskilt om man kör utan hjälpmedel.

Grafiken är vass. Det kan bli en del spektakulära krascher och de ser fantastiska ut.

Det finns fler bilar än i de tidigare spelen, med superbilar som Bugatti Veyron och Pagani Zonda R. En av de skönaste delarna i ”Shift” är den detaljerade cockpit-kameran som gör att spelet ändå får en verklig känsla. Möjligheterna att trimma och dekorera bilarna är en annan positiv sak.

Need For Speed: Shift är en överraskande stark utmanare i simulatorgenren i höst.

Vem hade trott det?

Mer läsning

Annons