Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nedläggningsbeslut överklagas

Än verkar inte sista ordet vara sagt i skolfrågan. Beslutet att lägga ner skolan i Skålan och högstadiet i Rätan har överklagats.

Det är en förälder i Skålan som ligger bakom överklagandet. I sin skrivelse till Förvaltningsrätten i Härnösand menar föräldern att nedläggningsbeslutet strider mot Europarådets ramkonvention om skydd för nationella minoriteter och lagen om nationella minoriteter och minoritetsspråk.

Föräldern vill att beslutet ska stoppas i väntan på att rätten ska behandla ärendet och att rätten därefter ska ogiltigförklara beslutet.

Samtidigt fortsätter de kritiska rösterna att granska förra veckans fullmäktigebeslut. Miljöpartisten Pietro Rödin ifrågasätter varför det inför fullmäktigesammanträdet inte redovisades att Ånge kommun var beredd att betala mer för sina elever som går i skolan i Rätan. Från verksamhetsnämndens ordförande Torsten Medalen (C) vill Rödin bland annat veta vilka tjänstemän och politiker som var med i förhandlingarna med Ånge. Han vill också veta varför resultatet fanns med i fullmäktigeledamöternas handlingar.

”När den ekonomiska redovisningen har sådana här stora skillnader i en sådan enkel frågeställning vad ”Ånge kan betala i ersättning till Berg” bör då inte hela skolbeslutet rivas upp?” frågar han också i den interpellation som Medalen ska svara på under nästa sammanträde.