Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NBV

Sif Andersson, Sundsvall, fick NBV MittSveriges kulturpris 2010 vid årsmötet i Brunflo.

Annons

Hon är en flitig cirkelledare hos Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet (NBV) och dessutom konstnär med egna utställningar. Hon visade prov på senare i foajén i Vikingafanans välhållna lokaler i där årsmötet hölls. Stipendiet innebär, förutom blommor och ära, också en penningmässig uppmuntran på 5 000 kronor.

NBV MittSverige omfattar Västernorrlands och Jämtlands län. Avdelningen kunde inför årsmötet redovisa en ökning av verksamheten med 9 procent under 2009. NBV är största studieförbund i flera av kommunerna i Västernorrland.

Förbundsstyrelsen representerades av vice ordförande Eva Blomqvist. Hon var mycket nöjd med det arbete som utförts inom avdelningen under det gångna året. NBV MittSverige har bland annat en stark ungdomsprofil på verksamheten med teater i Östersund, dans i Sundsvall och Härnösand samt internationellt utbyte i Örnsköldsvik som viktiga ämnen.

Årsmötet fick prov på teaterkunnandet i Östersund genom en ungdomspjäs som visades. Den har skrivits av styrelseledamoten och teaterpedagogen Maria Flink. Både författaren och de agerande fick kraftfulla applåder.

Årsmötet klubbades igenom i rask takt med Anna Österholm som ordförande. Sven Lindblom, Örnsköldsvik, omvaldes till ordförande för ytterligare ett år. Eivor Söderström, Offerdal, och Ove Rosendahl, Östersund, lämnade styrelsen efter många som förtroendevalda.