Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nattpersonal sov - missade 36 larm

En nattpersonal på ett boende i Östersunds kommun somnade på sitt arbetspass.
När dagpersonalen anlände på morgonen hade en boende larmat 36 gånger under natten och påträffades liggande på golvet.

Trots att boendet nyligen bytt arbetsmetod från journatt till vaken natt låg nattpersonalen och sov när dagpersonalen kom till jobbet på morgonen. Bredvid henne stod en larmdosa och pep med 36 missade larm från en av de boende.

Dagpersonalen fann den boende, som helt saknar förmågan att orientera sig, liggande på golvet bredvid sin säng. Personen var arg och hade ont i huvudet och armen enligt en internutredning med anledning av Östersunds kommuns lex Sarah-anmälan.

Händelsen inträffade på ett LSS-boende (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) som är en bostad som är anpassad för personer med fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar.

Personalen som somnat säger i en internutredning att hon jobbat både dag och natt men tänker minska sin tjänstgöringsgrad till enbart natt eftersom hon tycker att det är för jobbigt att blanda.

Vård och omsorgsförvaltningen ser allvarligt på händelsen men enhetschefen tänker inte ändra bemanningen på nätterna.

Den boende har inte tagit någon fysisk skada av händelsen.