Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nattens vindrekord i landet

På flera platser i landet blåste det under natten orkanvindar. Rekordvindarna uppmättes bland annat på Västkusten och kring Hanöbukten.

Annons

Stormen Simone har blåst över. Ovädret drog under natten över Sydsverige mot Öland och Gottland. Men vindstyrkorna hade vid tretiden i natt dämpats och nådde inte stormstyrkor. Men dessförinnan hade det på flera håll blåst extremt mycket i delar av Sydsverige.

Nattens vindrekord noteras på Hallands väderö där vindhastigheter på 42 meter i sekunden uppmättes i byarna. Hanö i Blekinge var inte långt därefter med 41 meter per sekund. Även i Falsterbo i södra Skåne uppmättes orkanvindar på 38 sekundmeter i byarna.

Även när det handlar om medelvindstyrkor var det Västkustens Hallands väderö som hade det blåsigast. Under den mätta perioden blåste det 31 meter per sekund kontinuerligt. Hanö och Falsterbo mättes medelvindar på 29 och 27 meter per sekund.

SMHI hade under tisdagsmorgonen fortfarande utfärdat klass 1-varningar över Skagerack, Kattegatt och Östersjön eftersom vindarna var relativt hårda.