Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Natt på museet 2

/
  • Ben Stiller och Amy Adams har fin kemi i ”Natt på museet 2”. Filmen är en lättglömd men inte helt charmig bagatell för den äldre publiken .Foto: Twentieth Century Fox

Biostaden
Genre: Komedi
Premiär: 22 maj 2009
Med: Ben Stiller, Amy Adams, Owen Wilson med flera.
Regi: Shawn Levy
Speltid: 1 tim 45 min
Censur: 7 år

Annons

Betyg: 2 ”Natt på museet 2” tar vid några år efter ettan. Larry Daley (Stiller) är inte längre misslyckad nattvakt, utan har gjort sig en förmögenhet på att tillverka självlysande ficklampor. När han varit upptagen med annat har han försummat museet, vars samlingar nu ska spridas för vinden för att bereda plats för häftigare doningar.

Självklart går allt på tok. Den magiska egyptiska tavla som låter vaxfigurerna på museet komma till liv under nätterna råkar efter att ha flyttats väcka liv i en ondsint farao med ambition att ta över världen. Det är återigen upp till Larry – och hans museivaxkompisar – att rädda natten.

Att se ”Natt på museet 2” för sin handling är ett hopplöst projekt. Filmens manus lider av ett flertal schweizeroststora hål, och efter ett tag är det bara att ge upp och hänga med på resan. För som skådisgodis är filmen ändå rätt rolig. Ben Stiller, Owen Wilson (som godhjärtad men korkad cowboy), Hank Azaria (som löjeväckande farao) och Amy Adams (som kvinnligt flygaräss med schvung i munlädret) ser alla ut att ha riktigt roligt.

Summa summarum – att som vuxen se ”Natt på museet 2” är långt ifrån outhärdligt. Men man ska nog helst vara i tioårsåldern för att till fullo uppskatta filmen.

Mer läsning

Annons