Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nationalism stänger EU (faximil 13/1s 22)

Signaturen "Undrande väljare" ställer i LT den 13 januari ett antal frågor med anledning av vår artikel där vi betonar vikten att rösta för tolerans och öppenhet i tider där främlingsfientligheten växer sig starkare runt om i Europa.

Självfallet är allt politiskt våld ett problem, men det faktum att högerextrema grupper runt om i Europa växer sig starkare föranleder eftertanke och att vi måste förstå att frihet, öppenhet och demokrati inte kan tas för givet.

En stark högernationalistisk gruppering i Europaparlamentet banar väg för ett slutet EU och det går stick i stäv med våra värderingar om ett öppet och tolerant Europa. Främlingsfientlighet och rasism bottnar i hur vi ser på andra oss själva i förhållande till människor från andra kulturer. För oss folkpartister är det självklart att alla människor har samma värde, oavsett om de kommer från Bukarest, Mogadishu eller Undersåker.

Cecilia Wikström (FP), Pär Löfstrand (FP)