Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nationaldagsfirandet har börjat

Nationaldagsfirandet har inletts. I morse hissades de svenska flaggorna utanför Rådhuset i Östersund. Och firandet fortsätter på många platser i länet hela dagen.

Kvart i tio på söndagsmorgonen inleddes nationaldagsfirandet i Östersund. Efter välkomsttal av Kjell Svantesson och underhållning av hemvärnets musikkår slog rådhusklockan tio och scouterna hissade högtidligt svenska flaggor på Rådhusplanen.

Den närmaste timmen fortsatte firandet med sång och tal av bland andra Biskop Tuulikki Koivunen Bylund och landshövding Britt Bohin och islamska föreningens ordförande Tahar Khalfallah.

Men ännu är firandet inte över. Runt om i länet firas Sveriges nationaldag hela dagen. I Östersund arrangeras exempelvis evenemang på Jamtli hela dagen med anledning av svenska flaggans dag. I Hede uppmärksammas dagen med familjedag i parken. Och i kväll är det dags för den numera traditionella nationaldagskonserten i Ovikens nya kyrka.