Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nationaldagsfirande i Bräcke kommun – musikunderhållning och ceremonier

På nationaldagen tisdag 6 juni vankas det flertalet firanden runt om i Bräcke kommun. Det blir bland annat medborgarskapsceremoni i Västanede.

Det är i Håsjö nya kyrka som ceremonin kommer att hållas, detta med start klockan 18.00. Det blir ett traditionellt firande med fanborg och tal. Kommunen och Svenska kyrkan bjuder på fika och Hällesjö-Håsjökören samt Hemvärnets Musikkår Jämtland deltar.

I Kälarne börjar firandet redan klockan 11.00 och pågår fram till klockan 14.00. Lokala artister bjuder på musikunderhållning, biblioteket håller öppet och olika föreningar och företag kommer att visa upp sig.

Även i Hällesjö startar festligheterna klockan 11.00, men här pågår det fram till 15.00. Platsen är Åbrobacken och det blir ett traditionellt firande.

I Gällö deltar kulturskolan under nationaldagen och det kommer att finnas servering, lotteri, och öppen bakstuga. Detta på hembygdsgården med start klockan 11.00.

Det kommer också att vara nationaldagsfirande hembygdsgården i Bräcke där barnkören kommer att sjunga tillsammans med Margareta Stenlund och Michael Eriksson. För Ro Skull uppträder också och det blir kaffeservering samt saft och bullar för barnen. Dagen startar klockan 12.00.

Outdoor Bräcke arrangerar dessutom en familjedag mellan 13.00 och 15.00. Här kan man vara med och ta emot fanan som levereras via motorcykel av Bräcke Sportklubb. Landshövdingen kommer att dela ut fanan till klubben tidigare under dagen. Det kommer också att bli tävlingar, fika och "prova-på-Outdoor".

I Rissna hålls firandena på Zenit från klockan 13.00 fram till 14.30. Det blir underhållning, servering, kaffe, nationaldagsbakelse och blomsterlotteri.

-----

Läs mer:

Miljonregn över länet - Kulturrådet fortsätter satsa på länets kulturskolor

Kallt, ruggigt och snöblandat regn – så inleds junivädret i Jämtland

Sandra från Kälarne tog själv tag i problemet – nu vill alla bli klämda på magen [+]

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app