Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nationaldagen: Bragd-Johan hyllas på Jamtli

Det traditionella nationalsdagsfirandet på Jamtli kryddas i år med hyllningar av Östersunds många idrottsstjärnor som det senaste året skördat medaljer världen över.

På kort tid har nationaldagsfirandet 6 juni på Jamtli blivit en riktig folkfest. Förra året kom det 8 856 besökare.

I år hoppas arrangörerna på ännu fler när temat är mångfald.

Invånare som under året blivit svenska medborgare kommer att bjudas på lunchbuffé på restaurang Hov av kommunstyrelsen. Asylsökande från Grytan kommer också att bussas in till festligheterna låter Östersunds kommun meddela.

I vanlig ordning är många föreningar på plats med uppvisningar och möjligheter att pröva på aktiviteter. Till exempel fäktning, armbrytning och bågskytte.

En av höjdpunkterna i det späckade programmet är när Östersunds idrottsstjärnor hyllas på stora scenen för sina insatser under året.

Bland de idrottare som kommer märks bland annat Johan Olsson, Zebastian Modin, Emil Jönsson (längdskidor), Max-Gordon Sundqvist (alpint), Göran Andersson (styrkelyft) och Karolin Andersson (armbrytning).

Nationaldagsfirandet leds av förra kommunalrådet Per Söderberg (C).

– Det är väl att man tycker det är en bra plats att träffas på. Njuta av den fina miljön som Jamtli erbjuder. Programmet under firandet är nog också en hel del som lockas av. Att få chansen att hylla våra idrottsstjärnor till exempel. Många kommer också för att vifta med flaggan tillsammans. Där är vi på väg åt rätt håll tycker jag, säger han.

Vad ser du själv mest fram emot under nationaldagsfirandet?

– Att höra nye landshövdingen blir extra roligt. Sedan de här idrottsstjärnorna som varit framgångsrika är en höjdare. Extra roligt tycker jag att det inte bara är de som var med på OS utan även från andra idrotter som bänkpress och armbrytning.

Här hittar du hela programmet.