Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Natalie förhindrade butiksstöld

Natalie Carlsson hindrade en snattare att lämna butiken där hon jobbar.
Hon och snattaren hamnade i handgemäng och nu är brottsrubriceringen rån.

Annons

På måndagskvällen blev butiken Time vid busstorget utsatta för ett snatteri.

Natalie Carlsson, som arbetar i butiken, var vid entrén och förberedde för stängning.

– När jag kom in igen stod en kvinna bakom kassan, säger Natalie Carlsson.

Natalie sprang fram till kassan, där butiken även har en kassa för postärenden, och kvinnan försökte fly.

– Hon försökte springa ut ur butiken men jag ställde mig i vägen och försökte blockera gången, säger Natalie Carlsson.

Kvinnan lyckades ta sig förbi och ut på gatan där Natalie fick tag på väskan som kvinnan bar på och cigaretter som kvinnan tagit från butiken ramlade ur.

Två killar kom springande till undsättning och larmade polisen.

– De sa att de skulle larma så jag kunde gå in och fortsätta jobba. Jag var ensam personal och det hade dykt upp andra kunder under tiden som det här hände, säger Natalie Carlsson.

En av killarna följde efter kvinnan och såg vilken adress hon gick till och polisen kunde göra husrannsakan hemma hos henne senare på kvällen.

Kvinnan greps för rånet och misstänktes även vara narkotikapåverkad. En man, som påträffades i lägenheten, medtogs också för provtagning.

– Det här är första gången som något liknande har inträffat på de tolv år jag arbetat här. Nu var det ju bara cigaretter men det visste jag ju inte då. Vi är ju postombud också, säger Natalie Carlsson.

Hon tycker inte att händelsen är någon stor sak.

– Även om jag jobbar själv ibland så finns det ju alltid människor i närheten. Hamburgeriet är ju öppet och det finns alltid folk i vänthallen här bredvid, så jag är ju aldrig helt ensam, säger Natalie Carlsson.