Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nästa vecka bjuds det upp till dans igen

Nästa vecka bjuds det återigen upp till dans i Strömsund. Carola Nordström och Monica Dahlén kör då en repris av Dansgalan. Vid premiären i fjol blev det succé och nu hoppas duon att trenden håller i sig.

Carola Nordström är själv en hängiven dansare som brukar åka runt i Norrland till olika arrangemang, men det är sällan det händer något i Strömsund. Både hon och Monica Dahlén är ”hockey- och fotbollsmammor” inom IFK Strömsund och har spenderat åtskilliga timmar kring träningar, matcher och allt kringarrangemang i Dunderhallen.

Och när föreningen för två år sedan firade 100 år med stort pompa och ståt i Dunderhallen såg de potentialen och idén att själva arrangera dansgala till förmån för föreningens all ungdomsverksamhet föddes. Populära dansband bokades, biljetter såldes och allt annat fix kring en gala ordnades.

Och succén var ett faktum.

– Vi hade väl räknat med cirka 800 besökare, men det kom 1 500. Vi blev tagna på sängen där vi stod i garderoben och trodde att det skulle lugna ned sig, men det bara fortsatte komma folk, berättar de.

Tillsammans med ett 70-tal föräldrar och föreningsmedlemmar som hjälpte till drog de in ett bra bidrag till föreningen. Och de fick genast blodad tand och tre nya dansband bokades för årets upplaga av Dansgalan, som går av stapeln lördagen den 10 april.

– Nu blir det Scotts, Zlips och Shake och alla är kända från tv, vilket drar en hel del. Scotts drar dessutom både gamla och unga. Många har ringt och frågat om det får ta med sig barnen, eftersom de gillar Scotts, säger de.

Men tyvärr måste åldersgränsen av säkerhetsskäl hållas vid 15 år.

Två kvällar i veckan sedan årsskiftet har Monica och Carola vikt åt planeringen inför galan och nu börjar alla bitar falla på plats.

– Men utan alla föräldrar som hjälper till går det inte, betonar de.