Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nästa år blir det75-årsjubileum

/

Efter två månaders förberedelser med löpträning och peppning var så dagen inne! Dagen då elever och lärare från John Bauer, Vittra och Östersunds Gymnasieskola satte sig i en buss och åkte till Sundsvall och Vårruset.

Annons

Det hela började med ett möte kring hur friskolor i Östersund skulle kunna börja samarbeta. Idén kom ganska tidigt om att det borde kunna genomföras ett lopp med elever och eftersom vårruset låg bra i tiden kunde det vara målet.

Anmälan togs upp på vardera skola och det slutade med att John Bauer, Vittra och Östersunds Gymnasieskola kunde delta i loppet med sex lag.

Klockan 15 på tisdagseftermiddagen började den två timmar långa resan till Sundsvall som innehöll både allsång och frågesport med entusiastiskt deltagande.

Starten gick kl 19 och alla fullföljde vårrusets 5km långa sträcka. Efteråt bjöds det på picknick och det glada humöret fanns även med på bussen hem då äventyret avslutades med film.

-Vi är mycket nöjda med hur lyckad dagen blev och vi ser fram emot kommande samarbeten. Det är också roligt att se hur mycket eleverna bjuder till och visar hur mycket de tycker om sin skola, säger en av initiativtagarna Andreas Westberg, idrottslärare Östersunds Gymnasieskola.

Mer läsning

Annons