Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Näst intill oförskämt" mot framgångsföretag

Det saknas en infallsvinkel om att länet ska tillvarata den nyskapande kraften i både etablerade och nya företag.

Det framhåller Strömsunds kommun i svaret till Regionförbundet i Jämtland på deras förslag till ny innovationsstrategi för länet.

Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott ställer sig bakom de förändringar som kommunchefen Anders Andersson vill se i innovationsprogrammet.

I hans yttrande framgår vidare att Regionförbundet inte alls beskriver de möjligheter och utmaningar som är knutna till kvinnor och mäns förutsättningar att delta i innovationsarbetet.

Kommunchefen tycker också att formuleringen "Långt till nationella och internationella marknader" är nästintill oförskämd mot företag som redan är framgångsrika på en nationell och global marknad, exempelvis inom trä, verkstad och IT.

Dessa borde istället ses som goda exempel för att utveckla andra företag.

Från Strömsunds horisont har man också svårt att förlika sig med skrivningar i innovationsprogrammet där det talas om att utveckla Östersund-Krokom-Åre som "testbädd för kreativa mötesformer".

Det här behöver väl snarare utvecklas i andra områden med större geografiska avstånd i länet, enligt svaret till Regionförbundet.