Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nässelsoppa med mjukkokt ägg och rostad lök

4 personer
2 liter späda nässlor
2 schalottenlökar
2 msk smör
1 knippe färsk gräslök
1 msk vetemjöl
1 liter grönsaksbuljong
1,5 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
eventuellt 1 tsk fänkålsfrö

Till servering:

4 ägg, kokta
1 dl turkisk meze matyoghurt
4 msk rostad lök
Rensa, skölj och förväll nässlorna i vatten 7 min. Sila av vattnet och krama ur nässlorna. Hacka dem grovt. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör i en stor kastrull. Klipp ned tre fjärdedelar delar av gräslöken, spar resten till garnering. Pudra över mjölet och tillsätt nässlor, buljong och grädde. Låt koka 5 min. Smaka av med salt och peppar och eventuellt fänkål. Skala och dela äggen i halvor. Toppa soppan med ägghalvor, en klick matyoghurt och rostad lök vid servering. Receptet kommer från Arla.