Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nässelsoppa med mjukkokt ägg och rostad lök

4 personer
2 liter späda nässlor
2 schalottenlökar
2 msk smör
1 knippe färsk gräslök
1 msk vetemjöl
1 liter grönsaksbuljong
1,5 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
eventuellt 1 tsk fänkålsfrö

Till servering:

4 ägg, kokta
1 dl turkisk meze matyoghurt
4 msk rostad lök
Rensa, skölj och förväll nässlorna i vatten 7 min. Sila av vattnet och krama ur nässlorna. Hacka dem grovt. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör i en stor kastrull. Klipp ned tre fjärdedelar delar av gräslöken, spar resten till garnering. Pudra över mjölet och tillsätt nässlor, buljong och grädde. Låt koka 5 min. Smaka av med salt och peppar och eventuellt fänkål. Skala och dela äggen i halvor. Toppa soppan med ägghalvor, en klick matyoghurt och rostad lök vid servering. Receptet kommer från Arla.

Annons