Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 2

(Bandai/Namco)

Ålder: 12+

Format: Xb 360, Ps3

Genre: fighting, äventyr

Betyg: 3 Världens gapigaste och kaxigaste ninja är tillbaka i ännu ett hårdslående fightingäventyr. Och med högupplösta och välregisserade mellansekvenser så är det lilla julafton för alla fans av manga och animé.

I grunden handlar det, som i tidigare äventyr, om ett fightingspel fyllt av snyggt koreograferade actionsekvenser. Bossfajterna, som kryddats med en rejäl grabbnäve quick time-events, är gruvligt snygga och låter dig få känslan av att spela en animerad actionserie av högsta klass.

Kontrollen har inte samma djup som tungviktarna i genren, ”Tekken” och ”Virtua fighter”, men bjuder ändå på mer under ytan än vad man först tror. Och när man dessutom kan utnyttja bifigurernas krafter och manövrar under striderna så bjuds man på läcker asiatisk dramatik.

För att ge mervärde ramas allt in av ett rollspel light-upplägg som drar in en djupare i historien.

Men trots grannlåten kan man inte skaka av sig känslan av att det handlar om en nischprodukt, som kanske främst tilltalar fans av den gulhårige ninjan. Gör man det väntar en riktig högtidsstund av stabil japansk fightingunderhållning av det lättare slaget.